wegwijs in elsloo

wegwijs_in_Elsloo.jpg - 2.41 MB
donderdag 5 november 2020 
Nieuwe inwoners van Elsloo worden bezocht door één of twee bestuursleden van Plaatselijk Belang. Tijdens dat bezoek worden zij welkom geheten als nieuwe inwoners van Elsloo. Zij krijgen daarbij een 'bloemetje of een lekkere attentie', een setje waaierkaarten waarmee plaatselijke ondernemers zich presenteren, het meest recente nummer van het Else Blattien, maar ook een setje formulieren waarmee zij zich op kunnen geven als lid van Plaatselijk Belang en als abonnee van ’t Else Blattien.  
 

Het verwelkomen van nieuwe inwoners is niet nieuw. Vroeger werd daarvoor het boekje Wegwijs in Elsloo gebruikt. Het boekje was een uitgave van PBET én 't Else Blattien. In dat boekje stond o.a. een uitgebreid verhaal over het dorp, een plattegrond van onze Gemeente, twee dorpswandelingen en een lijst met de secretariaten van de dorpsverenigingen en van buurtvertegenwoordigers. Boeiende info! Toen en nu!  De lijst van secretariaten en buurtvertegenwoordigers bevat nog altijd heel veel namen van dorpsbewoners die zich ook nu nog inzetten voor hun dorp. Het was de tijd dat Elsloo nog beschikte over de Egelander Blaaskapel, de Hervormde Vrouwenvereniging, de Vereniging van Plattenlandsvrouwen, een volleybalclub, de Vogelwacht, Zanglust en een beheerder van de geluidsinstallatie.
 
In het boekje Wegwijs in Elsloo stond ook de tekst van het lied  
Elsloo mijn dierbaar dorpje’.  Het lied heeft 7 coupletten. Dat tekst van het nummer is recent zelfs twee keer opgevraagd bij PBET. Als voorbeeld het laatste couplet:

-Mijn lief en aardig dorpje, al zijt gij niet beroemd
-Al zijt gij in de oorlogjaren niet door de pers genoemd
-Al leeft ge niet in weelde, ook armoe kent ge niet
-Leef rustig en gelukkig, mijn dorp vergeet ik niet

 
De volledige tekst van het nummer staat in de boekenkast in het topmenu van deze website op de plank Diversen in de groep Info over Elsloo op nummer 15. 

plattegrond-elsloo.png - 58.49 kB
Wegwijs in Elsloo nu: dorpsplattegrond 

Sponsors elsloo-fr.nl

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9