MOP Elsloo actief

vlag elsloo.jpg - 19.93 kB
maandag 9 november 2020
Voor de MOP (Maandag Ochtend Ploeg) Elsloo zijn het drukke weken.
 Op dit moment worden grote hoeveelheden blad op ‘bulten’ verzameld die de komende weken door de Gemeente zullen worden afgevoerd. Maar er is meer te doen.

De MOP bestaat uit een vast groepje vrijwilligers dat op maandagochtend actief is in en om ’t Anker. De SVAE, de stichting die eigenaar is van het eetcafé annex dorpshuis, coördineert die werkzaamheden.

Voor, tijdens en na de werkzaamheden wordt ook het dorpsnieuws besproken.  Maar de MOP doet meer. Om u een indruk te geven van de werkzaamheden van de MOP hieronder een overzicht van de werkzaamheden op maandag 9 november.

-De door de droogte ontstane 'gaten' in de nieuwe beplanting op het gerenoveerde parkeerterrein zijn gevuld met nieuwe plantgoed van tuincentrum De Horst.

-Er zijn twee verbindingen tussen de Hoofdweg en het parkeerterrein achter ’t Anker. Het is de bedoeling dat het ‘komende’ verkeer de verbinding gebruikt tussen de school en ’t Anker en het ’gaande’ verkeer de verbinding tussen de boerderij van Godrie en ’t Anker. Voor onbekende bezoekers zoals wandelaars of de ‘afhalers van snacks’ is dat niet altijd even duidelijk. Met het bekende rode bord met witte streep is geprobeerd de rijrichting op het parkeerterrein wat duidelijker aan te geven.
Keren en achteruitrijden zijn op een parkeerterrein in de buurt van een school onverantwoordelijk en gevaarlijk. Wellicht dat met witte pijlen de verplichte en veilige rijrichting nog duidelijker wordt.
mop_2020-11_1.jpg - 185.16 kB
Rijrichting op het parkeerterrein.

-Om te voorkomen dat ‘parkeerders’ door het jonge plantgoed van de deze zomer aangelegde plantsoenen lopen waardoor ‘olifantspaadjes’ ontstaan, is al eerder door de MOP een ‘doorsteekpad’ aangelegd maar dat blijkt niet genoeg. Er is nu ook ijzeren draad gespannen over de hele lengte van het middenplantsoen.


Ook volgende week maandag 16 november komt de MOP brigade weer bij elkaar. 

mop2020-11_3.jpg - 249.46 kB
Voor de MOP brigade is er iedere maandag wel iets te doen

Sponsors elsloo-fr.nl

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9