glasvezel grijs in Elsloo

deltafiber.jpg - 19.82 kB
dinsdag 16 maart 2021
In de loop van dit voorjaar pakt Delta Fiber het grijze glasvezelkabel project in Ooststellingwerf weer op. Sinds vorig jaar heeft Delta Fiber een belang van 100% in de joint venture die zich in gaat zetten om in onze Gemeente ‘grijs’ glasvezel aan te leggen. Achter de schermen wordt al volop gewerkt aan het project.

Doel is om zo snel mogelijk de hele Gemeente Ooststellingwerf van glasvezel te voorzien. 
De Gemeente Ooststellingwerf is daartoe door Delta Fiber ingedeeld in vier kernen. De dorpen Makkinga, Elsloo, Nijeberkoop en Oldeberkoop vormen samen één kern. Die kern had vorig jaar al voldoende aanmeldingen en is daarom volgens de eigen website van Delta Fiber als eerste aan de beurt voor de aanleg van glasvezel. Die aanleg gaat in de zomer van 2021 beginnen. 

 
Het is aan u om een keuze te maken om wel of niet over te stappen op glasvezel. Op korte termijn ontvangen de inwoners van Ooststellingwerf een schriftelijk aanbod van Delta Fiber om mee te doen en op woensdagavond 24 maart houdt Delta Fiber om 19.30 uur een online informatieavond. Delta Fiber biedt op dit moment vier telecomaanbieders aan. Dat zijn Caiway, Delta, Helden Van Nu en Online.nl. Klik op de link Info avond glasvezel om u via de website van Delta Fiber aan te melden voor de online avond op woensdag 24 maart.
 
De voordelen van glasvezel ten opzichte van de Coax of de DSL kabel zijn vorig jaar door DFMopGlas uitgebreid toegelicht. Glasvezelkabel is niet alleen sneller dan Coax en DSL, maar heeft een onbeperkte capaciteit en is daardoor ook bestand tegen toenemend gebruik van internet door thuiswerkers en scholieren. Een ander voordeel van het glasvezelkabelnet is dat via dat net meerdere telecomaanbieders hun diensten aan kunnen bieden. Het is een zogenaamde open verbinding. Meer aanbieders op hetzelfde glasvezelkabelnet leidt tot meer concurrentie en dat houdt de prijs laag.  
 
Het grote verschil van het project van Delta Fiber t.o.v. de situatie in 2020 is dat aan het overstappen op glasvezel van Delta Fiber geen kosten meer zijn verbonden. Die kosten waren vorig jaar nog 250,-. U hoeft ook geen lid meer te worden van een coöperatie die eigenaar is van het net.  
 
De keuze om wel of niet over te stappen moet u zelf maken en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Niet kiezen is eigenlijk ook kiezen. Volg de berichtgeving die u de komende tijd bereikt aandachtig.

kernen_glasvezelkabel.jpg - 34.64 kB
Elsloo vormt met Makkinga, Nijeberkoop en Oldeberkoop één kern die zeker grijs glasvezelkabel krijgt. 

Sponsors elsloo-fr.nl

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10