Ondernemende exploitant/beheerder

voor Café Restaurant Dorpshuis ’t Anker gezocht

Is gastvrijheid helemaal jouw ding?

Heb je iets met gezelligheid en dorpscultuur in een prachtige toeristische omgeving? Dan ligt in Elsloo in Friesland een fantastische uitdaging op je te wachten! Zoals je op deze website ziet is er in Elsloo van alles te doen. Een levendig actief dorp in een prachtige omgeving met veel recreatie en toerisme. Voor Restaurant/Café/Terras/Snackbar en Dorpshuis ‘t Anker zijn we op zoek naar een betrokken en gastvrije exploitant die de ziel weer terug kan brengen in onze centrale ontmoetingsplek en die in de zomer alle toeristen een warm welkom biedt

De locatie

Restaurant Eetcafé Snackbar Zaal en Dorpshuis ‘t Anker heeft een centrale plaats in Elsloo in Friesland. Voor de 675 inwoners is het de plaats waar feesten worden gevoerd, men elkaar treft en waar mensen een hapje gaan eten. Voor de campings, B&B’s, camperplaats en groepsaccommodaties is het de plaats waar de gasten van deze recreatiebedrijven hun lunch of diner halen en voor de vele fietsers in het Drents Friese Wold is dit de plek waar een stop wordt gemaakt voor een lekkere kop koffie of een lunch.

Het restaurant, keuken, terras en en de achterzaal zijn volledig ingericht en gemeubileerd. Complete horeca uitrusting behoort ook tot de inventaris. Overnamesom voor inventaris is nader overeen te komen

Eetcafé

Voor in ’t Anker kom je via de automatische deur en een kleine hal in het gezellige restaurantgedeelte. Met een bar, een stamtafel en gezellige tafeltjes is hier plaats voor ongeveer 40 gasten.

In het weekend worden hier ook vaak snacks afgehaald. In de zomer komen hier ook gasten van de campings, groepsaccommodaties, camperplaats en de verschillende B&B’s in Elsloo voor een lunch of diner.

Terras

Voor het pand is een gezellig terras. Elsloo ligt aan de rand van het Drents Friese Wold vlak bij Appelscha. Dankzij het wandel- en fietsknooppuntennetwerken en de vele fietsroutes vanuit Appelscha, Diever en Oldeberkoop zit op zomerse dagen het terras vaak vol met fietsers en wandelaars.

Tussenzaal en achterzaal

Achter het restaurantdeel bevinden zich een kleine (25 personen) en een grote zaal met toneel. De ruimtes kunnen d.m.v. vouwwanden worden gescheiden of samengevoegd. Dan ontstaat een ruimte met 250 zitplaatsen. Deze ruimte wordt gebruikt door het dorp voor toneel, voorstellingen, oefenavonden en gezellige avonden, maar kan ook worden ingezet als feestruimte. De zaal heeft een eigen achteringang, een hal met een mooie en zeer nette toiletgroep.

De achterzaal en het toneel zijn volledig uitgerust en ingericht.

Keuken met snackbar

’t Anker heeft een ruimte goed uitgeruste en heel nette keuken. De huidige kok is een liefhebber die graag met mooi materiaal werkt en dat zie je in de keuken terug. Via de zijingang was een kleine snackbar aanwezig, op dit moment is deze ruimte bij de keuken gevoegd, maar kan desgewenst ook weer worden aangepast.

Parkeerterrein en bereikbaarheid

Achter ’t Anker vindt je de sportvelden en de tennisbaan van Elsloo. Daarbij hoort ook een groot parkeerterrein, waardoor ook gasten van bruiloften en partijen hun auto goed kwijt kunnen. Voor het pand is een bushalte. Gasten gebruiken Elsloo ook als start- en eindpunt voor hun wandel- of fietstochten.

Woning

Bij ’t Anker hoort een woning, gedeeltelijk naast en boven het eetcafé. De woning heeft meerdere slaapkamers, die eventueel ook als B&B gebruikt kunnen worden. Achter het pand is nog een garage/berging aanwezige, op  het dak liggen 100 zonnepanelen. Het geheel is recent en in prima staat van onderhoud.

Gastheer / gastvrouw voor onze dorpsbewoners en onze toeristen

Elsloo kent een levendige verenigingscultuur. In de winter maken verschillende clubs en verenigingen gebruik van de achterzaal voor “dorpse zaken”, vaak ook met een nazit in het eetcafé.  We zijn op zoek naar een exploitant/paar die de betrokken is bij het dorp en die dorpscultuur ook begrijpt en waardeert. Het pand biedt vele mogelijkheden, veel is ook bespreekbaar als dat kan worden gecombineerd met een warm welkom voor de inwoners van Elsloo.

De locatie is op korte termijn beschikbaar. Indicatie huurprijs €2.000 per maand, overname inventaris n.o.t.k.

Interesse? Meer informatie? Neem contact op met Bertus Plender, voorzitter van SVAE tel 06-29075990 of stuur een mail naar secretaris@svae.nl