Recreatie

Elsloo wordt omringt door meerdere natuurgebieden waarvan Nationaal Park Het Drents-Friese Woud het bekendst is. De mogelijkheden om mooie wandelingen en bijzondere fietstochten te maken rond het dorp zijn bijna onbeperkt. Binnen de dorpsgrenzen zijn een bezoekje aan de Hervormde Kerk met klokkenstoel en de Tjasker in het natuurgebied de Stobbepoel de moeite waard. Vlak buiten het dorp ontspringt de Linde.  Voor bezoekers aan het dorp die hier willen overnachten zijn er 3 campings (Minicamping D’ELF IEKEN, de Wilhelminahoeve en De Twee Provinciën), Camperplaats de Kale Duinen, twee groepsaccommodaties (De Friese Ardennen en de Vrije Vogel) en meerdere B&B faciliteiten.

Wandelen in en om Elsloo

De omgeving van Elsloo is uitstekend geschikt voor het maken van korte of lange wandelingen. Plan zelf een route, of  loop één van onderstaande wandelingen. Klik op één van de drie wandelaars om de wandelingen te bekijken. Alle drie wandelingen hebben eetcafé ‘t Anker als begin- en eindpunt.  In oktober 2014 publiceerde Tourist info Drenthe de 3 wandelingen in brochure vorm. Ze zijn gratis in ‘t Anker beschikbaar. (*via de website afstandmeten.nl kunt u de wandelingen exporteren naar uw eigen iPhone of GPX-reader.)

Wandeling 1
Dorpsommetje, 2,28 km
> Download route  of  afstand meten

Wandeling 2
Kerkebosje en Stobbepoel, 10,24 km
> Download route  of  afstand meten

Wandeling 3
Schaopedobbe en Monden
> Download route  of  afstand meten

Fietsen vanuit Elsloo

Elsloo biedt uitgebreide mogelijkheden om vanuit het dorp op de fiets de omgeving te verkennen. Het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold ligt op een paar kilometer van het dorp en binnen een straal van 10 kilometer liggen een aantal unieke natuurgebieden zoals de Schaopedobbe, de Dellebuursterheide, het Aekingerzand en het Dolderdumseveld die stuk voor stuk de moeite waard zijn om langs of doorheen te fietsen. Tegenover eetcafé ‘t Anker kunt u bij Hulzinga Tweewielers terecht voor het huren van een fiets en voor reparaties.


Elsloo is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk. (dichtstbijzijnde knooppunten 32 en 34)  Op onderstaande plattegrond (een uitgave van het Recreatieschap Drenthe) staan een aantal fietsknooppunten in de directe omgeving van het dorp.

Fietsknooppunten in de directe omgeving van Elsloo.
> Bekijk een vergrote kaart van de knooppunten

Vistrappenfietstocht
In de loop van 2015 zijn op initiatief van de Provincie Friesland in het kader van de uitvoering van het landinrichtingsplan Beekdal Linde en renovatie van de N381 meerdere vistrappen in de omgeving van Elsloo aangelegd. Klik voor de link naar de fietstocht op de website van afstandmeten.nl op: vistrappen.  De route leidt langs 4 vistrappen in de directe omgeving van Elsloo.

> Download hier de route