Algemeen
‘t Anker in Elsloo is dorpshuis en eetcafé tegelijk. Het is een combinatie die, ondanks dat er soms wel eens wat geïmproviseerd moet worden, al jarenlang tot tevredenheid van de eigenaar, de pachter en de bezoekers werkt. Bert en Harmke Regeling zijn sinds april 2024 de nieuwe pachters van eetcafé ‘t Anker.

Harmke en Bert pachten ’t Anker van de SVAE (Stichting Verenigingsaccommodatie Elsloo) en runnen daar een eetcafé/snackbar en het achter ‘t eetcafé gelegen zalencomplex dat bestaat uit een ruime gezellige zaal met podium. Ook is er een tussenzaal voor kleine bijeenkomsten en activiteiten. Voor ‘t Anker ligt een gezellig terras.

Voor toeristen is ‘t Anker foldersteunpunt met allerlei informatie over de bezienswaardigheden in het dorp en de omgeving. Naast de ingang van ‘t Anker hangt een AED.

Dorpshuis
Als dorpshuis neemt ‘t Anker, zoals zo vaak in kleine dorpen, een belangrijke plaats in. t Anker is het thuishonk voor een groot aantal Elsloose clubs, zoals Kaartclub Elsloo, smartlappenkoor Elser Smart, muziekvereniging Concordia en Toneelvereniging Elsloo.  Ook de Elsloose buitensportverenigingen die gebruik maken van het achter ’t Anker gelegen sportpark Elzenhagen (Odis Korfbal, Odis Tennis en voetbalvereniging Trinitas), maken regelmatig gebruik van ’t Anker.

Eetcafé
t Anker is niet alleen dorpshuis. maar ook eetcafé met een bijzondere menukaart. Kijk daarvoor op de eigen website van ‘t Anker. U kunt er genieten van koffie met huisgemaakt gebak of een vers bereide lunch of diner. www.eetcafeanker.nl