Spectaculaire Vesuvius-uitbarsting

Tijdens de jaarlijkse Vesuviusuitbarsting presenteerden de mannen een megagroot bord (24x4meter!) met daarop de tekst “Hier komt onze slimme huizenfabriek” Voorzitter Sil van den Berg legde uit met dit bord de aandacht te willen vestigen op het tekort aan betaalbare woningen voor jongeren. “Ook wij willen graag in ons mooie Elsloo blijven wonen” zo verwoordde Sil de wens van de jeugd.

De stunt werd gepresenteerd tijdens een Walk-through. Het enorme bord stond opgesteld op het parkeerterrein achter ‘t Anker. Voor het bord terug wordt gebracht naar de oorspronkelijke standplaats in Almelo, zal het eerst worden opgesteld bij de oude melkfabriek in Elsloo. De boodschap is, dat betaalbare woonruimte niet direct ontstaat door het bouwen van dure nieuwe huizen, maar dat het ook mogelijk is bestaande gebouwen die hun functie verloren hebben kunnen worden vervangen of omgebouwd, om zo een nieuwe functie te krijgen.

Naast deze stunt hadden de mannen van de Vesuviusclub ook een hele lijst met wensen van clubs uit het dorp vervuld. De belangstelling tijdens de walk-through was groot. Met de bloemperken en een paar vuurkorven werden de toeschouwers op afstand gehouden. Ook het weer werkte mee en zo was het in Elsloo weer heel gezellig.

Andere berichten